Woning isoleren Anloy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Anloy? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Met een paar maatregelen als bijv. de spouw isoleren of radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website tref je uitgebreide informatie over isolatie Anloy. Je kunt denken aan vraagstukken over radiatorfolie plaatsen en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-anloy-6890

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • Minder last van ongedierte
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibin
Postcode6890
Gasverbruik20.930 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€162,92

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website tref jij de interessantste manieren om jouw woning in Anloy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Anloy is goedkoop (al vanaf +/- € 950 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €245 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten fluctueren rond de €1650 en het resultaat is zo’n €220 per jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Anloy kost je zo’n €5150. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €970. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. De winst is plusminus €800, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we verscheidene aantrekkelijke oplossingen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Anloy (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een duurzame maatschappij? Isoleren van jouw huis in Anloy is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2425 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Anloy. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3800)
€885
(€5850)
€930
(€8500)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€240
(€2250)
€400
(€3100)
Spouwmuur€340
(€1725)
€540
(€2575)
€930
(€3475)
HR++ glas€225
(€2375)
€265
(€4150)
€430
(€5025)
isolatie anloy 6890

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Anloy?

Waarom zou ik mijn woning in Anloy isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco of Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3250, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je nuttige informatie over het actuele aanbod. Te koop bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Libin

Met hulp van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Libin voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Libin
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Anloy wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Anloy voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Anloy. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een gezonde leefomgeving en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment