Woning isoleren Libin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Libin? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren en deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina tref je uiteenlopende informatie over isolatie Libin. We zoomen in op items als dakisolatie en steenwol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-libin-6890

 • Een fors lagere energierekening
 • Temperatuur in eigen hand
 • Minder CO-2 belasting
 • Weinig last van geluid
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibin
Postcode6890
Gasverbruik20.440 kWh
Stroomverbruik3420 kWh
Gemiddelde energierekening€162,12

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest populaire stappen om jouw woning in Libin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Libin is voordeling beginnend bij € 920 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De prijzen zijn zo’n €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €275, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Libin kost doorgaans €4500. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Het rendement is ong. €760 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0zijn er verscheidene interessante opties. In het gedeelte hierna praten we over de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Libin (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Libin kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2750 m3. De besparing komt neer op €1450 (jaarlijks). Hierna tref je de totale kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Libin. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3250)
€885
(€6850)
€1090
(€9900)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€265
(€1800)
€370
(€3550)
Spouwmuur€310
(€1575)
€600
(€2325)
€840
(€3375)
HR++ glas€215
(€2975)
€340
(€3850)
€395
(€4625)
isolatie libin 6890

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Libin?

Waarom mijn woning in Libin isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Engie of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125 en besparen tot €250, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Hierdoor achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke acties zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. In de box hieronder check je praktische info over veel toegepaste manieren. Te koop bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Gamma, Brico, Dema, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over isolatiepremie in Libin

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Libin aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Libin
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? D.m.v. tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Libin wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Libin voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Libin. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangenaam binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment