Woning isoleren Redu

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Redu? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een isolatiemaatregel als vliering isoleren of isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hierna vind je belangrijke informatie over isolatie Redu. We staan stil bij onderwerpen als tochtbanden en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-redu-6890

 • Besparen op energierekening
 • Minder last van vocht
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieLuxemburg
GemeenteLibin
Postcode6890
Gasverbruik20.950 kWh
Stroomverbruik3375 kWh
Gemiddelde energierekening€163,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand bekijk je de meest interessante methodes om je woning in Redu te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Redu kan erg voordelig (al vanaf € 930 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen zijn zo’n €1825 en je bespaart al snel €200 p/jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, dekens, folie, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Redu kost +/- €5800. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11600. De winst is grofweg €880 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er nog een aantal mogelijke opties. In het volgende overzicht vermelden we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Redu (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten of een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Redu is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 op jaarbasis. Hieronder komen we met de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Redu. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per oplossing tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4250)
€575
(€5800)
€950
(€9350)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€230
(€2650)
€305
(€3350)
Spouwmuur€345
(€775)
€590
(€2750)
€920
(€3175)
HR++ glas€200
(€2500)
€275
(€4050)
€360
(€4750)
isolatie redu 6890

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Redu?

Wat is het voordeel van mijn woning in Redu isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €4000 en dat bespaart tot €235 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote investeringen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hieronder komen we met een handig overzicht van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Dema, Hubo, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom isolatiepremie in Libin

Dankzij een speciale premie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Libin aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Libin
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Redu wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om enkel glas, traditionele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Redu voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Redu. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangename warme woning en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment