Woning isoleren Dampicourt

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Dampicourt? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Met een aantal stappen zoals gevelisolatie en isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Dampicourt. Dit kan gaan om vraagstukken over de spouw isoleren en lambda waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-dampicourt-6767

 • Lagere maandlasten
 • Bescherm tegen vocht
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Meer stilte in huis
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieLuxemburg
GemeenteRouvroy
Postcode6767
Gasverbruik20.230 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€158,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website ontdek jij de meest toegepaste stappen om een woning in Dampicourt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Dampicourt kan erg voordelig (vanaf plusminus € 830 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €285 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De kosten liggen rond €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €225 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Dampicourt kost om en nabij de €5050. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12500. Je profiteert van pakweg €780 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we meerdere vaak toegepaste oplossingen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest rendabele opties.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isolatie in Dampicourt (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en uiteraard een energiezuinige maatschappij? Isoleren van woning/huis in Dampicourt is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2450 m3. Dat is dus al gauw €1250 per jaar. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Dampicourt. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4100)
€665
(€4700)
€940
(€8100)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€210
(€2150)
€375
(€3400)
Spouwmuur€230
(€1425)
€550
(€1925)
€890
(€3550)
HR++ glas€195
(€2250)
€305
(€4075)
€390
(€4600)
isolatie dampicourt 6767

Gangbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Dampicourt?

Wat is het voordeel van mijn woning in Dampicourt isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij zoals OCTA+ of Trevion, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3475 en dat levert gemiddeld op €235 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Zo ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande investeringen zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze pagina komen we met een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Gamma, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom isolatiepremie in Rouvroy

Mede door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Rouvroy aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rouvroy
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Dampicourt wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Dampicourt voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Dampicourt. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen resulteren in een optimaal binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment