Woning isoleren Lamorteau

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Lamorteau? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Dankzij een isolatiemaatregel als spouwmuren isoleren of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna check je waardevolle informatie over isolatie Lamorteau. We zoomen in op items als de zolder isoleren en energiebespaarlening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-lamorteau-6767

 • Investering snel terugverdiend
 • Vocht absorberend vermogen
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLuxemburg
GemeenteRouvroy
Postcode6767
Gasverbruik20.250 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€159,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina ontdek jij de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Lamorteau te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Lamorteau kan erg voordelig (plusminus € 860 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €190 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen liggen rond €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €230 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, folie, dekens, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lamorteau kost plusminus €5750. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12600. Daarmee bespaar je pakweg €810 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast zijn er nog een aantal aantrekkelijke vormen. Hieronder praten we over de interessantste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Lamorteau (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van de woning in Lamorteau is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2700 m3. De besparing komt neer op €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal vind je de totale prijs zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Lamorteau. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3550)
€615
(€5650)
€1160
(€9900)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€215
(€1800)
€335
(€2700)
Spouwmuur€400
(€1600)
€420
(€2650)
€945
(€3225)
HR++ glas€215
(€2075)
€280
(€3475)
€405
(€5050)
isolatie lamorteau 6767

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Lamorteau?

Waarom mijn woning in Lamorteau isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent en Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3975 en besparen tot €265 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige investeringen als vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze pagina komen we met een handig overzicht van het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Brico, Hubo, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Rouvroy

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Rouvroy meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rouvroy
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Lamorteau wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere enkel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Lamorteau voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Lamorteau. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een comfortabel leefklimaat en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment