Woning isoleren Gérouville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Gérouville? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een isolatiemaatregel als je spouwmuur isoleren of radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website komen we met waardevolle informatie over isolatie Gérouville. We zoomen in op topics als muren isoleren en verschillende materialen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-gerouville-6769

 • Significant lagere energiekosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieLuxemburg
GemeenteMeix-Devant-Virton
Postcode6769
Gasverbruik20.270 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€159,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website lees jij de meest rendabele onderdelen om je woning in Gérouville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject verliest niet onnodig warmte met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gérouville is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 910 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €1750 en het rendement ligt op zo’n €275 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Gérouville kost plusminus €5150. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1160. De besparing loopt op tot €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Daarmee bespaar je plusminus €960 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens bestaan er verscheidene mogelijke oplossingen. Hieronder benoemen we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Gérouville (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een groenere toekomst? Isoleren van woning/huis in Gérouville is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2450 m3. Dat komt neer op €1250 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale prijs op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Gérouville. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4050)
€805
(€4750)
€990
(€9650)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€220
(€1800)
€355
(€3050)
Spouwmuur€325
(€1700)
€440
(€2175)
€805
(€3675)
HR++ glas€215
(€2950)
€325
(€4200)
€405
(€5325)
isolatie gerouville 6769

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Gérouville?

Waarom zou ik mijn huis in Gérouville isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375, dat betekent een winst van 270 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide klussen zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze pagina tref je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij bekende bouwmarkten als Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Big Mat. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over isolatiepremie in Meix-Devant-Virton

Via de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Meix-Devant-Virton aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Meix-Devant-Virton
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Gérouville wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Gérouville voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Gérouville. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment