Woning isoleren Hemelveerdegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Hemelveerdegem? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de vloer of radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna check je handige informatie over isolatie Hemelveerdegem. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals tochtbanden en steenwol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-hemelveerdegem-9571

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Ook akoestische isolatie
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLierde
Postcode9571
Gasverbruik20.660 kWh
Stroomverbruik3530,75956179794 kWh
Gemiddelde energierekening€165,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Verderop check jij de aantrekkelijkste methodes om je woning in Hemelveerdegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hemelveerdegem kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 960 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn ongeveer €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hemelveerdegem kost gemiddeld €4550. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. Het rendement is al snel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12400. Het rendement is circa €820 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog enkele populaire alternatieven. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Hemelveerdegem (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een groenere toekomst? Isoleren van jouw woning in Hemelveerdegem is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1450 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal kijken we naar de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Hemelveerdegem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per soort tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3900)
€665
(€4800)
€960
(€9100)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€175
(€2250)
€375
(€2700)
Spouwmuur€300
(€1375)
€740
(€2400)
€850
(€3275)
HR++ glas€250
(€2525)
€340
(€3450)
€380
(€4675)
isolatie hemelveerdegem 9571

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Hemelveerdegem?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hemelveerdegem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Essent of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3100, dat betekent een winst van 295 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande klussen als dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Big Mat, Gamma, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over isolatiepremie in Lierde

Door te profiteren van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Lierde op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minstens 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lierde
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Hemelveerdegem wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Hemelveerdegem voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Hemelveerdegem. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimaal wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment