Woning isoleren Lochristi

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Lochristi? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via enkele acties zoals bodemisolatie en isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hierna tref je belangrijke informatie over isolatie Lochristi. Bijvoorbeeld onderwerpen als de spouw isoleren en ventilatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-lochristi-9080

 • De energienota gaat omlaag
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Minder last van lawaai van straat
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteLochristi
Postcode9080
Gasverbruik21.240 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€167,70

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop ontdek jij de meest populaire stappen om jouw woning in Lochristi te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lochristi kan erg voordelig (vanaf € 710 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €285 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, icynene, dekens, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Lochristi kost +/- €5450. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1180. De potentiële besparing ligt op €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Het rendement is grofweg €980 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we nog een aantal vaak toegepaste werkzaamheden. In het gedeelte hieronder praten we over de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Lochristi (april 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een huis in Lochristi is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1025 per jaar. Op deze website berekenen we de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Lochristi. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3850)
€605
(€5850)
€1050
(€8550)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€240
(€1750)
€320
(€2900)
Spouwmuur€375
(€800)
€640
(€2675)
€875
(€3025)
HR++ glas€220
(€2625)
€340
(€4075)
€415
(€5300)
isolatie lochristi 9080

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Delta
 • Siniat
 • HPX
 • Blauwplaat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Lochristi?

Waarom zou ik mijn woning in Lochristi isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000 en dat bespaart tot €275 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar zie je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse klussen zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze pagina check je meer info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van isolatiepremie in Lochristi

Dankzij de huidige premies wordt woningisolatie nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Lochristi meebetaalt.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lochristi
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Op basis van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Lochristi wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Lochristi voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Lochristi. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment