Woning isoleren Lubbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Lubbeek? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een investering zoals de vloer isoleren en isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hierna vind je nuttige informatie over isolatie Lubbeek. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals isolatie van platte dak en Rc-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-lubbeek-3210

 • Minder energielasten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Milieubewuste keuze
 • Voor klein en groot budget
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLubbeek
Postcode3210
Gasverbruik20.950 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€165,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand tref je de aantrekkelijkste manieren om jullie woning in Lubbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Lubbeek is voordeling (vanaf plusminus € 990 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €260 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn zo’n €1700 en het resultaat is zo’n €200 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Lubbeek kost doorgaans €4450. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12900. Hiermee bespaar je ongeveer €950 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we verschillende interessante mogelijkheden. In het gedeelte hierna bespreken we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Lubbeek (mei 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en ook een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Lubbeek is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2825 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 per jaar. Op isolatiespecialisten.be vind je de totale kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Lubbeek. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3350)
€805
(€4650)
€1060
(€8850)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€290
(€1750)
€375
(€2700)
Spouwmuur€300
(€1425)
€490
(€2525)
€945
(€3475)
HR++ glas€220
(€2500)
€295
(€3175)
€400
(€4600)
isolatie lubbeek 3210

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Bahco
 • Eurofast

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Lubbeek?

Waarom mijn woning in Lubbeek isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Mega en Trevion, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700 en dat bespaart tot €265 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande activiteiten als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. In de box hieronder bekijk je praktische info over de meest populaire soorten. Te koop bij de betere bouwmarkt als Brico, Gamma, Dema, Big Mat, Hubo, Handy Home. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Lubbeek

Met hulp van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Lubbeek meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lubbeek
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Lubbeek wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Lubbeek voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Lubbeek. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een optimaal binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment