Woning isoleren Marche-En-Famenne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Marche-En-Famenne? Goede isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Dankzij enkele acties zoals het dak isoleren en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder vind je uiteenlopende informatie over isolatie Marche-En-Famenne. Dit kan gaan om thema’s als isolatie van de zolder en isolatieplan. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-marche-en-famenne-6900

 • Lagere energierekening
 • Een prettig leefklimaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Voor iedere portemonnee
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLuxemburg
GemeenteMarche-En-Famenne
Postcode6900
Gasverbruik20.450 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€162,27

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje tref je de meest toegepaste methodes om jullie woning in Marche-En-Famenne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Marche-En-Famenne is goedkoop (plusminus € 970 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €285 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn gemiddeld €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, icynene, folie, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Marche-En-Famenne kost om en nabij de €5450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1100. De besparing loopt op tot €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13000. Het rendement is grofweg €860 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zien we allerlei populaire alternatieven. Hierna praten we over de populairste opties.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Marche-En-Famenne (april 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een huis in Marche-En-Famenne is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 p/jaar. Hieronder vind je de gemiddelde kosten zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Marche-En-Famenne. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3500)
€805
(€5450)
€930
(€9900)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€225
(€2500)
€395
(€2700)
Spouwmuur€300
(€1150)
€420
(€2500)
€825
(€3200)
HR++ glas€225
(€2975)
€310
(€3025)
€395
(€4975)
isolatie marche-en-famenne 6900

Professionele Isolatiemerken:

 • Delta
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Bahco
 • Eurofast

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Marche-En-Famenne?

Waarom zou ik mijn huis in Marche-En-Famenne isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Verder geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3825 en geeft een besparing van €350 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende klussen als gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Gamma, Brico, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Marche-En-Famenne

Via de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Marche-En-Famenne in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Marche-En-Famenne
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Marche-En-Famenne wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Marche-En-Famenne voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Marche-En-Famenne. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden jou een prettig leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment