Woning isoleren Meix-Devant-Virton

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Meix-Devant-Virton? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een investering zoals de garage isoleren of tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over isolatie Meix-Devant-Virton. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als de zolder isoleren en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-meix-devant-virton-6769

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een gezond wooncomfort
 • Kies voor een beter milieu
 • Relatief snel te plaatsen
 • Hogere woningwaarde

ProvincieLuxemburg
GemeenteMeix-Devant-Virton
Postcode6769
Gasverbruik20.310 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€160,11

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje tref je de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Meix-Devant-Virton te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Meix-Devant-Virton is interessant (vanaf zo’n € 840 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €205 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn gemiddeld €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Meix-Devant-Virton kost zo’n €5500. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. De potentiële besparing ligt op €860 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. De winst is grofweg €810, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens onderscheiden we nog een aantal populaire mogelijkheden. Hieronder bespreken we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Meix-Devant-Virton (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een groenere toekomst? Isoleren van woning/huis in Meix-Devant-Virton kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2050 m3. Dat komt neer op €1350 per jaar. Op isolatiespecialisten.be tref je de totale kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Meix-Devant-Virton. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3550)
€685
(€7150)
€1170
(€8450)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€180
(€1550)
€345
(€3350)
Spouwmuur€260
(€1700)
€660
(€2675)
€880
(€3425)
HR++ glas€240
(€2950)
€310
(€3200)
€415
(€5050)
isolatie meix-devant-virton 6769

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • HPX
 • Eurofast
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Meix-Devant-Virton?

Waarom mijn woning in Meix-Devant-Virton isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Mega of Trevion, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande projecten als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Hieronder vind je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Hubo, Brico, Handy Home. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom isolatiepremie in Meix-Devant-Virton

Dankzij de premies van de gemeente wordt een huis isoleren lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Meix-Devant-Virton in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Meix-Devant-Virton
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Meix-Devant-Virton wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Meix-Devant-Virton voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Meix-Devant-Virton. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment