Woning isoleren Messancy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Messancy? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen als spouwmuren isoleren en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website bekijk je belangrijke informatie over isolatie Messancy. Dit kan gaan om onderwerpen als isolerende raambekleding en energiebespaarlening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-messancy-6780

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Geen vochtproblemen
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Minder geluid van buiten
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieLuxemburg
GemeenteMessancy
Postcode6780
Gasverbruik20.320 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€160,27

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna zie je de meest toegepaste methodes om jullie woning in Messancy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Messancy is interessant (gemiddeld zo’n € 730 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten liggen rond €1600 en het bespaart circa €190 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, dekens, steenwol, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Messancy kost plusminus €4550. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11400. Hiermee bespaar je plusminus €830 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we meerdere aantrekkelijke alternatieven. In het volgende overzicht benoemen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Messancy (juli 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van woning/huis in Messancy is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1025 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be check je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Messancy. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4300)
€785
(€4800)
€960
(€9250)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€190
(€1650)
€310
(€3600)
Spouwmuur€300
(€1200)
€640
(€2125)
€825
(€3625)
HR++ glas€225
(€2500)
€310
(€3700)
€400
(€5075)
isolatie messancy 6780

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Ursa
 • Bahco
 • Rockwool
 • Recticel

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Messancy?

Waarom juist nu mijn huis in Messancy isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals OCTA+ of Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3600 en dat bespaart tot €270 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige acties als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder check je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Big Mat, Brico. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een dure oplossing

Info over isolatiepremie in Messancy

Door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Messancy op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Messancy
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente speciaal voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Messancy wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Messancy voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Messancy. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een lekker warm huis en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment