Woning isoleren Morlanwelz

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Morlanwelz? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een isolatiemaatregel zoals de garage isoleren of radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze website lees je handige informatie over isolatie Morlanwelz. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de spouwmuur en PIR isolatie. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-morlanwelz-7140

 • Hoog rendement
 • Geen vochtproblemen
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Speciale groene leningen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieHenegouwen
GemeenteMorlanwelz
Postcode7140
Gasverbruik23.760 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€175,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna bekijk je de meest toegepaste acties om jouw woning in Morlanwelz te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Morlanwelz kan zeer goedkoop beginnend bij € 900 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €215 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De tarieven liggen rond €1850 en het resultaat is zo’n €205 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Morlanwelz kost gemiddeld €5200. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1140. De besparing loopt op tot €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12900. Hiermee bespaar je ong. €930 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zien we nog meer interessante alternatieven. Hieronder bediscussiëren we de interessantste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Morlanwelz (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en uiteraard een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Morlanwelz is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website bekijk je de gemiddelde kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Morlanwelz. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4100)
€685
(€5250)
€960
(€8650)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€295
(€1650)
€310
(€3250)
Spouwmuur€395
(€1350)
€630
(€1925)
€800
(€3075)
HR++ glas€210
(€2625)
€260
(€3875)
€360
(€5400)
isolatie morlanwelz 7140

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Petralana
 • Ursa

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Morlanwelz?

Waarom zou ik mijn woning in Morlanwelz isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Essent en Elegant, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3725 en geeft een besparing van €285 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. In de box hieronder komen we met praktische info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Morlanwelz

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Morlanwelz aanbiedt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Morlanwelz
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Morlanwelz wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Morlanwelz voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Morlanwelz. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties hebben als resultaat een aangenaam en prettig klimaat en je verbruikt minder energie. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment