Woning isoleren Musson

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Musson? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een paar maatregelen als isolatie binnenkant gevel en tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze pagina tref je uiteenlopende informatie over isolatie Musson. We staan stil bij topics als isolatie van verwarmingsbuizen en koudeval. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-musson-6750

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Controle over de temperatuur
 • Een verantwoorde keuze
 • Buitengeluid absorberen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLuxemburg
GemeenteMusson
Postcode6750
Gasverbruik20.280 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€159,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna check jij de meest populaire werkzaamheden om je woning in Musson te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Musson is goedkoop (vanaf ongeveer € 750 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn zo’n €1800 en de besparing loopt op tot €185 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Musson kost plusminus €5900. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €13300. Het rendement is grofweg €840 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er diverse mogelijke alternatieven. In het volgende overzicht benoemen we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Musson (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een bewuste gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Musson is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. De besparing komt neer op €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal vind je de hoogte van de investering op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Musson. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3500)
€695
(€4800)
€1160
(€9850)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€235
(€1650)
€310
(€3400)
Spouwmuur€380
(€1150)
€610
(€2550)
€845
(€3575)
HR++ glas€230
(€1975)
€260
(€3800)
€390
(€4650)
isolatie musson 6750

Populaire Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Knauf Insulation
 • Isover

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Musson?

Wat is het voordeel van mijn woning in Musson isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Engie en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3700, waarbij u een besparing realiseert van €200 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Dan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. In de box hieronder vind je praktische info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Big Mat, Handy Home, Brico. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom isolatiepremie in Musson

Mede door de huidige premies wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Musson meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Musson
Het is simpel: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met behulp van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Musson wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om enkel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Musson voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Musson. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden jou een optimaal klimaat in huis en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment