Woning isoleren Oudenaarde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Oudenaarde? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. haalbare maatregelen als isolatie van de garage en isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand vind je nuttige informatie over isolatie Oudenaarde. We bespreken onderwerpen als plat dak isoleren en thermische bruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-oudenaarde-9700

 • Flinke besparing
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Minder storende geluiden
 • Beter energielabel

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gasverbruik21.620 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€166,81

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna check jij de populairste werkzaamheden om een woning in Oudenaarde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oudenaarde is voordeling (vanaf plusminus € 970 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €200 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De onkosten fluctueren rond de €1950 en het bespaart circa €270 per jaar. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, folie, icynene, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Oudenaarde kost plusminus €5400. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1200. Het rendement is al snel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12200. Dit levert op ongeveer €880 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we meerdere aantrekkelijke vormen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest populaire opties.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Oudenaarde (april 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van de woning in Oudenaarde kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2100 m3. De besparing komt neer op €1075 per jaar. Op deze pagina berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Oudenaarde. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4200)
€595
(€5150)
€1000
(€8700)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€235
(€1700)
€385
(€3300)
Spouwmuur€175
(€1375)
€480
(€2800)
€930
(€3350)
HR++ glas€240
(€2125)
€305
(€3200)
€385
(€4650)
isolatie oudenaarde 9700

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Soprema
 • Ursa
 • Siniat
 • Fermacell

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Oudenaarde?

Waarom zou ik mijn woning in Oudenaarde isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Eneco en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3625 en besparen tot €280 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Vandaar achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je meer info over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Big Mat, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Oudenaarde

Door te profiteren van een speciale premie wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Oudenaarde kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudenaarde
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Oudenaarde wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere geen HR++ glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Oudenaarde voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Oudenaarde. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een prettig klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment