Woning isoleren Grandvoir

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Grandvoir? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be check je uitgebreide informatie over isolatie Grandvoir. Je kunt denken aan onderwerpen als radiatorisolatie en houtwol isolatie. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-grandvoir-6840

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een gezonde leefomgeving
 • Kies voor duurzame warmte
 • Voor elk budget
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieLuxemburg
GemeenteNeufchâteau
Postcode6840
Gasverbruik20.660 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€165,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand achterhaal je de meest toegepaste acties om een woning in Grandvoir te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Grandvoir kan erg voordelig (vanaf zo’n € 880 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten bedragen zo’n €1650 en de winst ligt rond de €195 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, folie, glaswol, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Grandvoir kost zo’n €4450. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1050. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. De winst is om en nabij €950 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er verschillende populaire alternatieven. Hierna behandelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Grandvoir (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Grandvoir kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. De besparing komt neer op €1025 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de verwachte kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Grandvoir. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3350)
€815
(€6400)
€930
(€9000)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€290
(€2200)
€365
(€3450)
Spouwmuur€360
(€1200)
€620
(€2175)
€935
(€3125)
HR++ glas€220
(€2900)
€330
(€3825)
€430
(€4550)
isolatie grandvoir 6840

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Grandvoir?

Waarom moet ook ik mijn huis in Grandvoir isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3650 en dat bespaart tot €215 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op die manier kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse klussen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Onderstaand komen we met een samenvatting van het actuele aanbod. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Neufchâteau

Dankzij een speciale premie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Neufchâteau in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Neufchâteau
Het is evident: je kunt fors besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door middel van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Grandvoir wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Grandvoir voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Grandvoir. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen bieden jou een prettig binnenklimaat en bespaart veel energie. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment