Woning isoleren Neufchâteau

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Neufchâteau? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. muren isoleren en radiatorfolie aanbrengen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Neufchâteau. Bijvoorbeeld vraagstukken over tochtwering en houten vloer isoleren. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-neufchateau-6840

 • Lagere energierekening
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Reductie geluid
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLuxemburg
GemeenteNeufchâteau
Postcode6840
Gasverbruik20.380 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€161,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf bekijk jij de aantrekkelijkste acties om je woning in Neufchâteau te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Neufchâteau is interessant (al vanaf € 930 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €230 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De kosten liggen rond €1925 en je bespaart al snel €215 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Neufchâteau kost doorgaans €5100. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12900. Hiermee bespaar je plusminus €780 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we nog enkele mogelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Neufchâteau (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van een woning in Neufchâteau is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2250 m3. De besparing komt neer op €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand vind je de totale prijs als je het laat doen door een isolatiespecialist in Neufchâteau. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3250)
€775
(€7200)
€1030
(€9000)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€180
(€1950)
€335
(€3150)
Spouwmuur€190
(€1475)
€650
(€2375)
€795
(€3025)
HR++ glas€220
(€2925)
€260
(€3025)
€390
(€5225)
isolatie neufchateau 6840

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Recticel
 • Petralana
 • Illbruck
 • Siniat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Neufchâteau?

Wat is het voordeel van mijn woning in Neufchâteau isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieaanbieder als Luminus of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3775, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €205, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar ziet u waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Hieronder tref je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Brico, Dema, Gamma, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: neemt geen vocht op

Belangrijke details over isolatiepremie in Neufchâteau

Via de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Neufchâteau meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens Vanaf 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Neufchâteau
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Neufchâteau wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Middels een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn enkel glas, gammele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Neufchâteau voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Neufchâteau. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een prettig wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment