Woning isoleren Hamipré

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hamipré? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Middels een aantal stappen zoals de vloer isoleren en deuren isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina ontdek je bruikbare informatie over isolatie Hamipré. Je kunt denken aan vraagstukken over naden en kieren dichten en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-hamipre-6840

 • Flinke besparing
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Goed voor het klimaat
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieLuxemburg
GemeenteNeufchâteau
Postcode6840
Gasverbruik20.680 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€165,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop bekijk je de meest interessante manieren om jullie woning in Hamipré te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hamipré is aantrekkelijk (rond de € 990 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven fluctueren rond de €1675 en het rendement ligt op zo’n €240, ieder jaar weer. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hamipré kost +/- €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1230. De besparing loopt op tot €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. Het rendement is ongeveer €870, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we meerdere vaak toegepaste werkzaamheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Hamipré (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of wellicht een duurzame wereld? Isoleren van de woning in Hamipré kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2475 m3. De besparing komt neer op €825 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de totale kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Hamipré. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3250)
€845
(€4950)
€1120
(€9550)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€190
(€2350)
€390
(€3500)
Spouwmuur€175
(€1625)
€480
(€2700)
€805
(€3525)
HR++ glas€230
(€1825)
€280
(€4200)
€350
(€4900)
isolatie hamipre 6840

Bekende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Hamipré?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hamipré isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Watz en Elegant, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3125 en dat bespaart tot €350 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier zie je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige acties als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze website ontdek je praktische info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Big Mat, Brico, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Neufchâteau

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Neufchâteau meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Neufchâteau
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Hamipré wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Hamipré voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Hamipré. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangenaam klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment