Woning isoleren Ninove

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ninove? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld je dak isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Ninove. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals kieren dichten en houten vloer isoleren. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-ninove-9400

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Vocht absorberend vermogen
 • Kies voor een beter milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9400
Gasverbruik21.470 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€164,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website tref jij de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Ninove te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ninove is interessant (om en nabij de € 880 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De kosten zijn ongeveer €1675 en het bespaart circa €225 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ninove kost ongeveer €4600. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1000. De potentiële besparing ligt op €790 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Hiermee bespaar je ong. €840 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we allerlei rendabele werkzaamheden. Hierna praten we over de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Ninove (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of wellicht een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Ninove kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2775 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina ontdek je de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Ninove. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3550)
€875
(€5150)
€970
(€9500)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€220
(€1650)
€330
(€2700)
Spouwmuur€295
(€1575)
€460
(€2550)
€930
(€3200)
HR++ glas€200
(€2200)
€270
(€3550)
€405
(€5275)
isolatie ninove 9400

Plekken in de regio:

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • NMC
 • Borgh

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Ninove?

Waarom mijn woning in Ninove isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Essent en Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3900 en geeft een besparing van €245, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo zie je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties als isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Hieronder komen we met meer info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Dema, Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Ninove

Door de ondersteuning van een speciale premie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Ninove aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ninove
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Ninove wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Ninove voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Ninove. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettig wooncomfort en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment