Woning isoleren Denderwindeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Denderwindeke? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel en naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand check je bruikbare informatie over isolatie Denderwindeke. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals binnenmuren isoleren en steenwol Isolatie. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-denderwindeke-9400

 • De energienota gaat omlaag
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Je kunt veel zelf doen
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteNinove
Postcode9400
Gasverbruik20.140 kWh
Stroomverbruik3514,51379364225 kWh
Gemiddelde energierekening€162,99

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand achterhaal je de meest populaire methodes om jullie woning in Denderwindeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Denderwindeke is interessant beginnend bij € 710 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €240 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De kosten variëren rond €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €245 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Denderwindeke kost ongeveer €5900. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. De besparing loopt op tot €740 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11500. De winst is pakweg €940 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we nog enkele alternatieve werkzaamheden. In de volgende paragraaf vermelden we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Denderwindeke (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en tegelijk een duurzame toekomst? Isoleren van woning/huis in Denderwindeke kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2350 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 p/jaar. Hieronder bekijk je de gemiddelde kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Denderwindeke. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3150)
€865
(€7050)
€1140
(€8250)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€215
(€2650)
€320
(€3250)
Spouwmuur€325
(€1050)
€640
(€2025)
€930
(€3625)
HR++ glas€220
(€2500)
€300
(€3850)
€415
(€4700)
isolatie denderwindeke 9400

Populaire Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Meer weten over het isolatiebedrijf in Denderwindeke?

Wat is het voordeel van mijn woning in Denderwindeke isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie en Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3000 en dat bespaart tot €265 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Dan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande klussen als vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze pagina ontdek je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Ninove

Met behulp van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Ninove aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ninove
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Denderwindeke wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om geen HR++ glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Denderwindeke voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Denderwindeke. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een lekker warm huis en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment