Woning isoleren Anthée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Anthée? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Dankzij een investering zoals isolatie van de buitengevel of isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je belangrijke informatie over isolatie Anthée. We zoomen in op thema’s als isolatie van de schuur en houten vloer isoleren. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-anthee-5520

 • Lagere stookkosten
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieNamen
GemeenteOnhaye
Postcode5520
Gasverbruik21.770 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€166,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be tref jij de populairste stappen om jullie woning in Anthée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Anthée kan erg voordelig (al vanaf +/- € 910 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De onkosten fluctueren rond de €2000 en de potentiële besparing ligt op €190 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Anthée kost je zo’n €5450. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Het voordeel is plusminus €840 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er nog enkele vaak toegepaste mogelijkheden. In onderstaande tekst behandelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Anthée (februari 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van de woning in Anthée is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2100 m3. Dat is dus al gauw €1300 per jaar. Op isolatiespecialisten.be tref je de hoogte van de investering op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Anthée. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3550)
€725
(€5400)
€1090
(€8850)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€245
(€2200)
€360
(€3050)
Spouwmuur€325
(€1125)
€570
(€2000)
€810
(€3200)
HR++ glas€205
(€2000)
€325
(€3550)
€395
(€4550)
isolatie anthee 5520

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Meer weten over het isolatiebedrijf in Anthée?

Waarom zou ik mijn woning in Anthée isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3925, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige investeringen als gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze pagina bekijk je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Gamma, Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Onhaye

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Onhaye meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Onhaye
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Aan de hand van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Anthée wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Anthée voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Anthée. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen resulteren in een comfortabel klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment