Woning isoleren Onhaye

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Onhaye? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie en isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze pagina bekijk je waardevolle informatie over isolatie Onhaye. We bespreken items als de zolder isoleren en glaswol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-onhaye-5520

 • Snelle terugverdientijd
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieNamen
GemeenteOnhaye
Postcode5520
Gasverbruik23.250 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€173,94

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de meest rendabele stappen om jullie woning in Onhaye te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Onhaye is aantrekkelijk (plusminus € 720 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn ongeveer €1650 en de potentiële besparing ligt op €285 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Onhaye kost zo’n €4450. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €13000. Je profiteert van ong. €870 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast zien we nog een aantal vaak toegepaste oplossingen. In onderstaande tekst behandelen we de meest rendabele opties.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Onhaye (mei 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van woning/huis in Onhaye kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2825 m3. Dat komt neer op €1000 per 12 maanden. Onderstaand komen we met de kosten (bij benadering) zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Onhaye. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3100)
€705
(€6050)
€1030
(€8800)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€295
(€2100)
€315
(€3550)
Spouwmuur€325
(€1600)
€580
(€2525)
€845
(€3275)
HR++ glas€235
(€2625)
€300
(€4275)
€445
(€5075)
isolatie onhaye 5520

Professionele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Simson
 • Illbruck
 • Ursa
 • HPX

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Onhaye?

Waarom juist nu mijn huis in Onhaye isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Mega of Antargaz, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3200, waarbij u een besparing realiseert van €230 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande maatregelen als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze pagina lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Brico, Gamma, Handy Home, Big Mat, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over isolatiepremie in Onhaye

Dankzij de geldende premie wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Onhaye kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Onhaye
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Onhaye wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Onhaye voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Onhaye. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment