Woning isoleren Falaën

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Falaën? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen zoals de binnengevel isoleren en tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal check je waardevolle informatie over isolatie Falaën. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van de binnengevel en schijntocht. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-falaen-5522

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Weinig last van geluid
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieNamen
GemeenteOnhaye
Postcode5522
Gasverbruik21.790 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€167,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website achterhaal jij de populairste stappen om jouw woning in Falaën te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Falaën is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 770 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De tarieven fluctueren rond de €2000 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280, ieder jaar weer. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Falaën kost ongeveer €4850. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1100. De besparing loopt op tot €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11100. Dit levert op circa €790, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we verscheidene interessante mogelijkheden. In het volgende overzicht beoordelen we de meest rendabele vormen.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Falaën (februari 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Falaën is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2075 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 (jaarlijks). Hierna calculeren we de gemiddelde kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Falaën. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3850)
€695
(€5950)
€1180
(€9450)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€190
(€2600)
€305
(€2850)
Spouwmuur€280
(€1600)
€430
(€2775)
€890
(€3350)
HR++ glas€205
(€2550)
€285
(€3075)
€415
(€5300)
isolatie falaen 5522

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Falaën?

Waarom zou ik mijn woning in Falaën isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Essent en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3450 en dat bespaart tot €335 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke klussen als isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze website komen we met een samenvatting van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Handy Home, Brico, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Belangrijke details over isolatiepremie in Onhaye

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Onhaye in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Onhaye
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Via ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Falaën wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Falaën voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Falaën. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen leiden tot een aangenaam leefklimaat en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment