Woning isoleren Orp-Jauche

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Orp-Jauche? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een investering zoals spouwmuurisolatie of isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal bekijk je handige informatie over isolatie Orp-Jauche. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolerende kozijnen en houten vloer isoleren. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-orp-jauche-1350

 • Uitstekend rendement
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Een warmere én stillere woning
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOrp-Jauche
Postcode1350
Gasverbruik20.260 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€161,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal solide geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de meest toegepaste manieren om je woning in Orp-Jauche te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Orp-Jauche kan zeer goedkoop (ongeveer € 970 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €195 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn gemiddeld €1725 en het bespaart circa €270 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, chips, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Orp-Jauche kost plusminus €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11000. Daarmee bespaar je grofweg €890 per jaar. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we verscheidene aantrekkelijke opties. In de volgende paragraaf behandelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Orp-Jauche (april 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een bewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Orp-Jauche is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2750 m3. Dat komt neer op €1275 per jaar. Hieronder ontdek je de totale prijs als je het laat doen door een isolatiespecialist in Orp-Jauche. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4150)
€695
(€5950)
€1010
(€9800)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€210
(€2100)
€355
(€3050)
Spouwmuur€175
(€1425)
€470
(€2725)
€850
(€3525)
HR++ glas€215
(€1900)
€325
(€3250)
€365
(€5050)
isolatie orp-jauche 1350

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Petralana
 • Ursa

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Orp-Jauche?

Waarom zou ik mijn woning in Orp-Jauche isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3725, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo check je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande maatregelen als vloer-, dak of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze website lees je praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Brico, Big Mat, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Dema. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Orp-Jauche

Met hulp van de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Orp-Jauche in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Orp-Jauche
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. onderstaande tips kom je met een isolatieplan Orp-Jauche wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Orp-Jauche voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Orp-Jauche. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment