Woning isoleren Céroux-Mousty

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Céroux-Mousty? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van een investering zoals isolatie van de vloer en radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina tref je handige informatie over isolatie Céroux-Mousty. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals tochtstrips of tochtbanden en R-waarde. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-ceroux-mousty-1341

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Voor klein en groot budget
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieWaals Brabant
GemeenteOttignies-Louvain-La-Neuve
Postcode1341
Gasverbruik20.200 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€160,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna ontdek jij de populairste acties om je woning in Céroux-Mousty te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Céroux-Mousty is aantrekkelijk (al vanaf € 890 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €190 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1900 en de potentiële besparing ligt op €250 per jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Céroux-Mousty kost +/- €5350. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1240. De potentiële besparing ligt op €870 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €11000. Daarmee bespaar je ongeveer €830, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er nog een aantal alternatieve opties. In het volgende overzicht bediscussiëren we de interessantste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Céroux-Mousty (februari 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een groenere wereld? Isoleren van woning/huis in Céroux-Mousty is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2275 m3. Dat komt neer op €900 op jaarbasis. Onderstaand tref je de kosten (bij benadering) in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Céroux-Mousty. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4100)
€605
(€6750)
€960
(€9600)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€205
(€1650)
€355
(€3550)
Spouwmuur€250
(€1675)
€720
(€1975)
€925
(€3550)
HR++ glas€215
(€2550)
€335
(€3750)
€375
(€4550)
isolatie ceroux-mousty 1341

Actuele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Céroux-Mousty?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Céroux-Mousty isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Watz en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3450, waarbij u een besparing realiseert van €340 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo check je wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote acties als isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna komen we met nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom isolatiepremie in Ottignies-Louvain-La-Neuve

Met behulp van de geldende premie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Ottignies-Louvain-La-Neuve aan kan bieden.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Ottignies-Louvain-La-Neuve
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Céroux-Mousty wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Céroux-Mousty voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Céroux-Mousty. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment