Woning isoleren Ename

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ename? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel als isolatie van buitenmuren en radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over isolatie Ename. We bespreken onderwerpen als warmtereflecterende folie en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-ename-9700

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Dempt het geluid
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteOudenaarde
Postcode9700
Gasverbruik21.110 kWh
Stroomverbruik3544,81839962499 kWh
Gemiddelde energierekening€167,72

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje vind jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Ename te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ename is voordeling (al vanaf € 740 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De onkosten zijn gemiddeld €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €190 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ename kost +/- €4900. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11300. De winst is ong. €760, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog een aantal alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Ename (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of wellicht een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Ename is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2600 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per jaar. Hieronder bekijk je de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Ename. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4250)
€835
(€5300)
€1220
(€8500)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€265
(€2450)
€330
(€3200)
Spouwmuur€350
(€1375)
€690
(€2150)
€810
(€3225)
HR++ glas€220
(€2750)
€260
(€3500)
€350
(€5325)
isolatie ename 9700

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Ename?

Wat is het voordeel van mijn woning in Ename isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als OCTA+ en Poweo, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3350, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier zie je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke klussen zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Hieronder komen we met nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Dema. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Oudenaarde

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België keert premies uit tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Oudenaarde op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Oudenaarde
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met behulp van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Ename wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om geen HR++ glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ename voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Ename. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment