Woning isoleren Pecq

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Pecq? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren of radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze pagina ontdek je belangrijke informatie over isolatie Pecq. Denk aan vraagstukken over het dak isoleren en houtwol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-pecq-7740

 • Besparen op energierekening
 • Een aangename leefomgeving
 • Verantwoorde investering
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieHenegouwen
GemeentePecq
Postcode7740
Gasverbruik23.970 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€178,29

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be check je de meest populaire stappen om een woning in Pecq te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Pecq is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 870 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €185 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De kosten bedragen zo’n €1800 en het resultaat is zo’n €225 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Pecq kost gemiddeld €5450. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1150. Het rendement is al snel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Het voordeel is grofweg €990 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we verscheidene alternatieve werkzaamheden. In onderstaande tekst vermelden we de populairste opties.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Pecq (mei 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en tegelijkertijd een bewuste maatschappij? Isoleren van een huis in Pecq is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2400 m3. De besparing komt neer op €1450 per 12 maanden. Hieronder check je de verwachte kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Pecq. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3400)
€825
(€6650)
€1210
(€9200)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€210
(€1800)
€350
(€3550)
Spouwmuur€390
(€1625)
€580
(€1900)
€860
(€3250)
HR++ glas€215
(€2300)
€290
(€3475)
€425
(€5325)
isolatie pecq 7740

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • NMC
 • Borgh

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Pecq?

Waarom moet ook ik mijn huis in Pecq isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Watz of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3575, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op die manier wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide projecten zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Onderstaand komen we met kort & bondige info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Handy Home, Brico, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Pecq

Door de ondersteuning van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Pecq op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Pecq
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Pecq wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Pecq voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Pecq. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment