Woning isoleren Perwez

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Perwez? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. enkele acties zoals de spouwmuur isoleren en radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder ontdek je nuttige informatie over isolatie Perwez. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals tochtwering en houten vloer isoleren. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-perwez-1360

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Kies voor een beter milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieWaals Brabant
GemeentePerwez
Postcode1360
Gasverbruik20.280 kWh
Stroomverbruik3440 kWh
Gemiddelde energierekening€161,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf achterhaal jij de interessantste onderdelen om een woning in Perwez te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Perwez kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 900 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €200 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn ongeveer €1925 en de winst ligt rond de €230 p/jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals steenwol, dekens, glaswol, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Perwez kost plusminus €5150. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1050. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Daarmee bespaar je grofweg €990, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we verscheidene mogelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht benoemen we de interessantste oplossingen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Perwez (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiebewuste toekomst? Isoleren van jouw woning in Perwez is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2350 m3. Dat is dus al gauw €1300 (jaarlijks). Onderstaand check je de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Perwez. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per oplossing tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4300)
€595
(€4850)
€1080
(€9450)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€230
(€2450)
€360
(€3250)
Spouwmuur€385
(€1575)
€550
(€2800)
€950
(€3125)
HR++ glas€205
(€2625)
€265
(€3150)
€435
(€4800)
isolatie perwez 1360

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Knauf Insulation
 • Isover

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Perwez?

Waarom zou ik mijn huis in Perwez isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieleverancier als Watz en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3125, waarbij u een besparing realiseert van €280 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Dan zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide activiteiten zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Onderstaand komen we met een handig overzicht van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Gamma, Brico, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Perwez

Met behulp van een speciale premie wordt je woning isoleren nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Perwez in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Perwez
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Perwez wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Perwez voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Perwez. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren in een warm en comfortabel huis en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment