Woning isoleren Rouvroy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Rouvroy? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be check je diverse informatie over isolatie Rouvroy. Je kunt denken aan onderwerpen als plat dak isoleren en glaswol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-rouvroy-6767

 • Lagere energienota
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Dempt het geluid
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLuxemburg
GemeenteRouvroy
Postcode6767
Gasverbruik20.300 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€159,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina bekijk jij de meest interessante methodes om je woning in Rouvroy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Rouvroy is interessant (ongeveer € 970 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €205 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De prijzen variëren rond €1775 en het rendement ligt op zo’n €185 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiechape, PUR schuim, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Rouvroy kost doorgaans €5850. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Dit levert op circa €790 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we verscheidene alternatieve oplossingen. In het gedeelte hierna benoemen we de interessantste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Rouvroy (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en een groenere gemeenschap? Isoleren van een huis in Rouvroy kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. De besparing komt neer op €800 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna tref je de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Rouvroy. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3750)
€665
(€5300)
€990
(€9400)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€200
(€1650)
€360
(€3550)
Spouwmuur€390
(€1600)
€730
(€2550)
€865
(€3250)
HR++ glas€195
(€2325)
€325
(€4000)
€450
(€4950)
isolatie rouvroy 6767

Interessante Isolatiemerken:

 • Isover
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Soprema
 • Bauder

Meer weten over het isolatiebedrijf in Rouvroy?

Waarom moet ook ik mijn huis in Rouvroy isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Engie en Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3875, waarbij u een besparing realiseert van €345 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende acties zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand bekijk je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Dema, Hubo, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Rouvroy

Mede door de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Rouvroy aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Rouvroy
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Rouvroy wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Rouvroy voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Rouvroy. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een comfortabel leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment