Woning isoleren Saint-Hubert

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Saint-Hubert? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld dubbel glas en isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op deze pagina lees je diverse informatie over isolatie Saint-Hubert. Je leest uitvoerig over items als isolerende raambekleding en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-saint-hubert-6870

 • Investering snel terugverdiend
 • Een gezond klimaat in huis
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLuxemburg
GemeenteSaint-Hubert
Postcode6870
Gasverbruik20.410 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€161,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de populairste onderdelen om je woning in Saint-Hubert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Saint-Hubert is betaalbaar (vanaf € 970 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €260 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De prijzen fluctueren rond de €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €230 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, EPS parels, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Saint-Hubert kost ongeveer €5600. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13100. Daarmee bespaar je ongeveer €800 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast onderscheiden we allerlei mogelijke opties. Hieronder bediscussiëren we de meest populaire vormen.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Saint-Hubert (april 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of een groenere wereld? Isoleren van een woning in Saint-Hubert kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. Dat komt neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal ontdek je de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Saint-Hubert. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie kan men terugverdienen in zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3750)
€605
(€7200)
€1150
(€9550)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€200
(€2050)
€355
(€2850)
Spouwmuur€400
(€1225)
€510
(€1975)
€825
(€3175)
HR++ glas€190
(€2825)
€280
(€3825)
€365
(€5325)
isolatie saint-hubert 6870

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Saint-Hubert?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Saint-Hubert isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf als Mega en Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725 en besparen tot €290, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Zo ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke projecten als dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Onderstaand lees je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Gamma, Dema, Big Mat, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Saint-Hubert

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Saint-Hubert kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Saint-Hubert
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Via het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Saint-Hubert wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Saint-Hubert voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Saint-Hubert. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en een veel lagere energierekening. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment