Woning isoleren Soignies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Soignies? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be komen we met bruikbare informatie over isolatie Soignies. Bijvoorbeeld topics als isolatie van muren en K-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-soignies-7060

 • Lagere energierekening
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Voor elk budget
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieHenegouwen
GemeenteSoignies
Postcode7060
Gasverbruik23.690 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€173,97

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop bekijk je de populairste werkzaamheden om jouw woning in Soignies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Soignies is financieel toegankelijk (rond de € 790 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €225 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten bedragen zo’n €1600 en de besparing loopt op tot €255 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Soignies kost +/- €5700. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. Het rendement is al snel €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €13400. Dit levert op om en nabij €840 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zien we nog enkele populaire opties. Hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Soignies (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van jouw huis in Soignies is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2075 m3. Dat is dus al gauw €1050 per jaar. Op deze pagina tref je de gemiddelde kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Soignies. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3100)
€785
(€7000)
€1080
(€9700)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€170
(€1850)
€395
(€3450)
Spouwmuur€365
(€1300)
€660
(€2150)
€930
(€3675)
HR++ glas€215
(€2750)
€330
(€3700)
€435
(€4550)
isolatie soignies 7060

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Soignies?

Waarom zou ik mijn huis in Soignies isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Watz of Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3300, waarbij u een besparing realiseert van €215 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Vandaar ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hieronder lees je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Dema, Hubo, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Soignies

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Soignies op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Soignies
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Soignies wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Soignies voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Soignies. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment