Woning isoleren Sombreffe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Sombreffe? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels haalbare maatregelen als schuin dak isoleren of radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be komen we met handige informatie over isolatie Sombreffe. Je leest uitvoerig over thema’s als isolatie van de vliering en minerale wol. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-sombreffe-5140

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een gezond wooncomfort
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Meer stilte in huis
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieNamen
GemeenteSombreffe
Postcode5140
Gasverbruik23.110 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€171,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand achterhaal je de populairste werkzaamheden om jullie woning in Sombreffe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sombreffe is betaalbaar (plusminus € 710 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €205 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten variëren rond €1600 en je bespaart al snel €285 p/jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Sombreffe kost gemiddeld €5600. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. De potentiële besparing ligt op €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12700. Het rendement is grofweg €860 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog meer vaak toegepaste werkzaamheden. Hierna benoemen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Sombreffe (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een energiebewuste toekomst? Isoleren van een huis in Sombreffe is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2325 m3. Dat komt neer op €1450 op jaarbasis. Op deze pagina tref je de verwachte kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Sombreffe. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3550)
€685
(€4650)
€1140
(€9850)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€180
(€1800)
€395
(€2700)
Spouwmuur€390
(€1700)
€440
(€2675)
€910
(€3500)
HR++ glas€225
(€2975)
€285
(€3725)
€395
(€4875)
isolatie sombreffe 5140

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

Meer weten over het isolatiebedrijf in Sombreffe?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Sombreffe isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Eneco en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3500 en dat bespaart tot €255 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op die manier kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Hieronder bekijk je kort & bondige info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Dema, Hubo, Brico, Big Mat. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Sombreffe

Door een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Sombreffe aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sombreffe
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Sombreffe wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is enkel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sombreffe voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Sombreffe. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment