Woning isoleren Tellin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Tellin? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Middels een isolatiemaatregel als bijv. vloerisolatie en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hieronder lees je belangrijke informatie over isolatie Tellin. Denk aan topics als triple glas en lambda waarde. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-tellin-6927

 • Significant lagere energiekosten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Beperking geluiden van buiten
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieLuxemburg
GemeenteTellin
Postcode6927
Gasverbruik20.470 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€162,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf ontdek je de meest rendabele manieren om je woning in Tellin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Tellin is interessant (rond de € 730 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn zo’n €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 p/jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, steenwol, glaswol, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Tellin kost zo’n €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €12200. Het rendement is plusminus €920 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Ook onderscheiden we verschillende vaak toegepaste uitvoeringen. Hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Tellin (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en ook een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van een huis in Tellin is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2300 m3. De besparing komt neer op €950 per jaar. Op ons isolatie portaal check je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Tellin. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3250)
€655
(€5350)
€1150
(€9800)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€180
(€2400)
€375
(€2750)
Spouwmuur€225
(€1450)
€600
(€2725)
€790
(€3225)
HR++ glas€205
(€2775)
€335
(€3475)
€435
(€5225)
isolatie tellin 6927

Populaire Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • NMC
 • Borgh

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Tellin?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Tellin isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier als OCTA+ of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een optimaal leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3175 en dat bespaart tot €300 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grote onderhoudswerkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze pagina check je meer info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Brico. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom isolatiepremie in Tellin

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Tellin kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tellin
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Op basis van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Tellin wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Tellin voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Tellin. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een optimaal leefklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment