Woning isoleren S Herenelderen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in S Herenelderen? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een isolatiemaatregel zoals isolatie van muren of verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be vind je diverse informatie over isolatie S Herenelderen. Denk aan topics als isolatie van de kruipruimte en houtwol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-s-herenelderen-3700

 • Lagere energienota
 • Een optimaal wooncomfort
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Voor elk budget
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gasverbruik20.070 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€163,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje ontdek jij de aantrekkelijkste methodes om je woning in S Herenelderen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in S Herenelderen is goed te betalen (al vanaf +/- € 970 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €240 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten fluctueren rond de €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €245 p/jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in S Herenelderen kost zo’n €5550. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1240. Het rendement is al snel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Daarmee bespaar je ong. €780 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we verschillende alternatieve oplossingen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest interessante vormen.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in S Herenelderen (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en een duurzame samenleving? Isoleren van jouw woning in S Herenelderen is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2675 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1450 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal ontdek je de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiespecialist in S Herenelderen. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4200)
€765
(€7350)
€1180
(€9300)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€290
(€2000)
€310
(€3200)
Spouwmuur€305
(€1675)
€450
(€2050)
€905
(€3175)
HR++ glas€220
(€2950)
€260
(€3675)
€360
(€4625)
isolatie s-herenelderen 3700

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in S Herenelderen?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in S Herenelderen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Mega of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600 en besparen tot €255 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op deze pagina bekijk je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo, Gamma, Dema. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Tongeren

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Tongeren aanbiedt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tongeren
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Op basis van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan S Herenelderen wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in S Herenelderen voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in S Herenelderen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en bespaart veel energie. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment