Woning isoleren Froidmont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Froidmont? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren of isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna vind je uiteenlopende informatie over isolatie Froidmont. Dit kan gaan om vraagstukken over isolatie binnenkant gevel en glaswol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-froidmont-7504

 • Veel minder betalen voor energie
 • Temperatuur in eigen hand
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Weinig geluid in de woning
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7504
Gasverbruik22.000 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€168,17

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop tref jij de meest toegepaste toepassingen om je woning in Froidmont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Froidmont kan zeer goedkoop (vanaf € 770 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €285 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De tarieven variëren rond €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €285 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Froidmont kost je zo’n €5050. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1160. De besparing loopt op tot €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13200. Je profiteert van ongeveer €890 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast noemen we nog een aantal mogelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf benoemen we de populairste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Froidmont (februari 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en natuurlijk een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Froidmont is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2500 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1450 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Froidmont. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4200)
€845
(€7000)
€920
(€9950)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€230
(€1850)
€360
(€3350)
Spouwmuur€360
(€1500)
€730
(€2050)
€830
(€3425)
HR++ glas€245
(€2200)
€290
(€3450)
€445
(€4725)
isolatie froidmont 7504

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Froidmont?

Waarom zou ik mijn woning in Froidmont isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800 en dat levert gemiddeld op €350 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze pagina lees je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Handy Home, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over isolatiepremie in Tournai

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Tournai kan betekenen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Froidmont wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Froidmont voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Froidmont. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een prettig binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal de gezondheid. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment