Woning isoleren Esplechin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Esplechin? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel of isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be check je waardevolle informatie over isolatie Esplechin. We gaan aan de slag met topics als gevelisolatie en minerale wol. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-esplechin-7502

 • Uitstekend rendement
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Minder last van ongedierte
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode7502
Gasverbruik21.980 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€167,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Hierna ontdek je de meest toegepaste methodes om je woning in Esplechin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Esplechin is betaalbaar (vanaf ongeveer € 800 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €290 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1625 en je bespaart al snel €275 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, steenwol, icynene, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Esplechin kost zo’n €4850. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. Het rendement is al snel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Dit levert op circa €910 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we nog meer interessante uitvoeringen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Esplechin (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste samenleving? Isoleren van een woning in Esplechin is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2600 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 per 12 maanden. Hieronder ontdek je de totale kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Esplechin. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3100)
€785
(€5050)
€1250
(€9350)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€280
(€2550)
€400
(€3450)
Spouwmuur€370
(€1200)
€450
(€2400)
€865
(€3575)
HR++ glas€200
(€2750)
€275
(€3300)
€350
(€4800)
isolatie esplechin 7502

Gangbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Esplechin?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Esplechin isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3125 en geeft een besparing van €295 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke activiteiten zoals isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Gamma, Dema, Handy Home, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Tournai

Door te profiteren van de huidige premies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Tournai voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tournai
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Esplechin wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Esplechin voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Esplechin. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een aangename leefomgeving en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment