Woning isoleren Wellen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Wellen? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Met een isolatiemaatregel als isolatie van binnenmuren of isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina vind je nuttige informatie over isolatie Wellen. We bespreken zaken als isolatie van de dakkapel en isolatieplan. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-wellen-3830

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder vervuiling
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLimburg
GemeenteWellen
Postcode3830
Gasverbruik22.070 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€169,25

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze website check je de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Wellen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wellen is voordeling beginnend bij € 800 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €200 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1825 en je bespaart al snel €275 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wellen kost +/- €4500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1190. De potentiële besparing ligt op €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13500. Je profiteert van grofweg €820 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er nog een aantal alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hieronder benoemen we de populairste oplossingen.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wellen (juli 2024)?

Wil jij lagere energielasten of wellicht een bewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Wellen is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2675 m3. Dat is dus al gauw €1150 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be tref je de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Wellen. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4200)
€835
(€7200)
€1100
(€9900)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€250
(€2200)
€345
(€2700)
Spouwmuur€295
(€850)
€680
(€2275)
€780
(€3125)
HR++ glas€230
(€2575)
€330
(€3950)
€430
(€5275)
isolatie wellen 3830

Professionele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Ursa
 • Bahco
 • Rockwool
 • Recticel

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Wellen?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Wellen isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als Luminus en Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3125, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze website check je nuttige informatie over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Brico, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Wellen

Door de huidige premies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Wellen kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Wellen
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Wellen wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wellen voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Wellen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een comfortabel leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment