Woning isoleren Wellin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Wellin? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be vind je bruikbare informatie over isolatie Wellin. Bijvoorbeeld items als buitenmuren isoleren en EPS isolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-wellin-6920

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een optimale leefomgeving
 • Minder CO-2 belasting
 • Beschermt ook tegen brand
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieLuxemburg
GemeenteWellin
Postcode6920
Gasverbruik20.460 kWh
Stroomverbruik3430 kWh
Gemiddelde energierekening€162,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf achterhaal je de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Wellin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wellin is goed te betalen (vanaf € 730 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €190 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn gemiddeld €1875 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 p/jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wellin kost gemiddeld €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1130. Het voordeel loopt al gauw op tot €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €13400. Dit levert op circa €970 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we meerdere mogelijke opties. In het volgende overzicht bespreken we de meest populaire vormen.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Wellin (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Wellin is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2650 m3. Dat is dus al gauw €975 per 12 maanden. Op deze pagina ontdek je de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Wellin. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4100)
€845
(€6600)
€1170
(€9550)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€285
(€2450)
€365
(€3400)
Spouwmuur€285
(€1275)
€630
(€1975)
€785
(€3525)
HR++ glas€250
(€2400)
€320
(€3175)
€440
(€4800)
isolatie wellin 6920

Interessante Isolatiemerken:

 • Simson
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Borgh
 • Bahco

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Wellin?

Waarom juist nu mijn huis in Wellin isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3325, dat betekent een winst van 295 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Dan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide activiteiten als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze website vind je een samenvatting van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Dema, Brico, Gamma, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Wellin

Met behulp van de geldende premie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Wellin kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Wellin
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Via tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Wellin wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Wellin voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Wellin. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een prettig wooncomfort en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment