Woning isoleren Elene

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Elene? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van enkele acties als dubbel glas en buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal lees je diverse informatie over isolatie Elene. We zoomen in op zaken als isolatie binnenkant gevel en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-elene-9620

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een prettig leefklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Tevens geluidsisolatie
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode9620
Gasverbruik20.680 kWh
Stroomverbruik3531,3843990347 kWh
Gemiddelde energierekening€165,62

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze website ontdek jij de meest toegepaste werkzaamheden om je woning in Elene te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Elene is goed te betalen (ongeveer € 800 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn gemiddeld €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Elene kost +/- €4500. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Daarmee bespaar je pakweg €750 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we nog enkele vaak toegepaste mogelijkheden. Hierna bespreken we de populairste opties.

 • Isolatie van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Elene (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en ook een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een huis in Elene is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2975 m3. Dat komt neer op €1475 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal bekijk je de totale kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Elene. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per oplossing tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3600)
€595
(€6800)
€1180
(€9600)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€225
(€2300)
€395
(€3550)
Spouwmuur€380
(€1725)
€590
(€2450)
€845
(€3450)
HR++ glas€205
(€1925)
€315
(€3825)
€420
(€4525)
isolatie elene 9620

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Elene?

Waarom zou ik mijn woning in Elene isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Essent en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3175 en besparen tot €240 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Hieronder vind je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Dema, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Zottegem

Mede door de huidige premies wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Zottegem in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zottegem
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Elene wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Elene voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Elene. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een gezond leefklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment