Woning isoleren Godveerdegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Godveerdegem? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een investering als tussenwanden isoleren of isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website bekijk je nuttige informatie over isolatie Godveerdegem. We staan stil bij thema’s als de spouw isoleren en glaswol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-godveerdegem-9620

 • Lagere energierekening
 • Een gezond binnenklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Je kunt veel zelf doen
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode9620
Gasverbruik20.700 kWh
Stroomverbruik3532,00923627146 kWh
Gemiddelde energierekening€165,72

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand check je de meest populaire werkzaamheden om je woning in Godveerdegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Godveerdegem is interessant (vanaf ongeveer € 950 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €2000 en het bespaart circa €260 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Godveerdegem kost doorgaans €5200. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €980. Het rendement is al snel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12500. Daarmee bespaar je ongeveer €910 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog een aantal interessante vormen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest populaire oplossingen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Godveerdegem (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Godveerdegem is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2175 m3. Dat is dus al gauw €1250 per jaar. Op deze pagina calculeren we de hoogte van de investering op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Godveerdegem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3200)
€825
(€5700)
€1080
(€8800)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€240
(€2150)
€380
(€3550)
Spouwmuur€270
(€850)
€430
(€2750)
€875
(€3575)
HR++ glas€250
(€2100)
€340
(€3400)
€410
(€5200)
isolatie godveerdegem 9620

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Godveerdegem?

Waarom mijn woning in Godveerdegem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Luminus of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3750, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €345 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote investeringen zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hierna tref je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Zottegem

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Zottegem meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zottegem
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Godveerdegem wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Godveerdegem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Godveerdegem. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een optimaal wooncomfort en een significant lagere energierekening. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment