Woning isoleren Leeuwergem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Leeuwergem? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met enkele acties als bijv. de spouwmuur isoleren en isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze website bekijk je belangrijke informatie over isolatie Leeuwergem. Je leest uitvoerig over thema’s als vloerisolatie en houtwol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-leeuwergem-9620

 • Veel geld besparen
 • Controle over de temperatuur
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode9620
Gasverbruik20.720 kWh
Stroomverbruik3532,63407350822 kWh
Gemiddelde energierekening€165,82

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina check je de meest rendabele toepassingen om een woning in Leeuwergem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Leeuwergem is betaalbaar beginnend bij € 930 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €190 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn gemiddeld €1800 en het resultaat is zo’n €270 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Leeuwergem kost +/- €5750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1030. De potentiële besparing ligt op €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12900. De winst is plusminus €930 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we verscheidene interessante opties. In de volgende paragraaf praten we over de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Leeuwergem (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en uiteraard een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw huis in Leeuwergem is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2825 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 p/jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de totale kosten zodra dit laat doen door een isolatiespecialist in Leeuwergem. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4300)
€765
(€6850)
€1240
(€9050)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€265
(€1950)
€305
(€3100)
Spouwmuur€295
(€1475)
€650
(€1975)
€950
(€3300)
HR++ glas€220
(€2975)
€260
(€4225)
€450
(€4925)
isolatie leeuwergem 9620

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Leeuwergem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Leeuwergem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Luminus en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3675, waarbij u een besparing realiseert van €260 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Dan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke investeringen als gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Onderstaand ontdek je praktische info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Dema, Big Mat, Gamma, Handy Home, Hubo. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over isolatiepremie in Zottegem

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Zottegem in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zottegem
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Leeuwergem wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Leeuwergem voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Leeuwergem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment