Woning isoleren Oombergen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Oombergen? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals de vloer isoleren en isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be tref je nuttige informatie over isolatie Oombergen. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals radiatorisolatie en koudeval. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-oombergen-9620

 • Lagere energiekosten
 • Een optimaal wooncomfort
 • Kies voor duurzame warmte
 • Rust en comfort in huis
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode9620
Gasverbruik20.730 kWh
Stroomverbruik3532,9464921266 kWh
Gemiddelde energierekening€165,87

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna zie je de populairste stappen om jouw woning in Oombergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oombergen kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 950 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €215 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten fluctueren rond de €1650 en je bespaart al snel €200 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Oombergen kost plusminus €5300. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. Het rendement is al snel €750 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12800. De winst is circa €770 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook onderscheiden we diverse rendabele opties. In onderstaande tekst benoemen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Oombergen (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijk een duurzame gemeenschap? Isoleren van een woning in Oombergen kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2050 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be komen we met de gemiddelde kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Oombergen. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4000)
€595
(€4550)
€1250
(€8900)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€290
(€2350)
€355
(€3400)
Spouwmuur€270
(€1550)
€430
(€2400)
€780
(€3600)
HR++ glas€225
(€1875)
€265
(€3625)
€415
(€4575)
isolatie oombergen 9620

Gangbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Oombergen?

Wat is het voordeel van mijn woning in Oombergen isoleren?

Een goede woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Engie of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3225 en dat levert gemiddeld op €265 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hieronder ontdek je meer info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Big Mat, Dema, Gamma, Brico. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over isolatiepremie in Zottegem

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Zottegem in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Zottegem
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Oombergen wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Oombergen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Oombergen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een prettige leefomgeving en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment