Woning isoleren Sint-Goriks-Oudenhove

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sint-Goriks-Oudenhove? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Via een isolatiemaatregel als isolatie van platte dak en tochtwering heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hierna tref je uitgebreide informatie over isolatie Sint-Goriks-Oudenhove. We zoomen in op topics als schuin dak isoleren en cellulose isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-sint-goriks-oudenhove-9620

 • Forse besparing mogelijk
 • Een gezond wooncomfort
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Maak je huis stiller
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode9620
Gasverbruik20.740 kWh
Stroomverbruik3533,25891074497 kWh
Gemiddelde energierekening€165,91

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna bekijk jij de meest toegepaste acties om je woning in Sint-Goriks-Oudenhove te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sint-Goriks-Oudenhove kan erg voordelig (al vanaf € 740 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €280 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De prijzen bedragen zo’n €1725 en de winst ligt rond de €210 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sint-Goriks-Oudenhove kost om en nabij de €4850. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1100. De besparing loopt op tot €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11600. Hiermee bespaar je om en nabij €970 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder bestaan er diverse alternatieve werkzaamheden. In onderstaande tekst beoordelen we de meest rendabele opties.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Goriks-Oudenhove (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Sint-Goriks-Oudenhove is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2425 m3. Dat is dus al gauw €1225 op jaarbasis. Op deze website bekijk je de gemiddelde kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Sint-Goriks-Oudenhove. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3350)
€745
(€7400)
€1120
(€8850)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€170
(€1850)
€325
(€3550)
Spouwmuur€270
(€1500)
€460
(€2550)
€840
(€3325)
HR++ glas€220
(€1875)
€330
(€4200)
€400
(€5400)
isolatie sint-goriks-oudenhove 9620

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Sint-Goriks-Oudenhove?

Waarom juist nu mijn huis in Sint-Goriks-Oudenhove isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieaanbieder als Essent en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Ook biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3950, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €220 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende werkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Dema. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Zottegem

Mede door een speciale premie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Zottegem in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zottegem
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Sint-Goriks-Oudenhove wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Sint-Goriks-Oudenhove voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Sint-Goriks-Oudenhove. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een optimaal leefklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment