Woning isoleren Sint-Maria-Oudenhove

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Sint-Maria-Oudenhove? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Via haalbare maatregelen als bijv. bodemisolatie of verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna komen we met nuttige informatie over isolatie Sint-Maria-Oudenhove. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als spouwmuren isoleren en Rc-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-sint-maria-oudenhove-9620

 • Lagere stookkosten
 • Minder last van vocht
 • Vermindering Milieu-impact
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode9620
Gasverbruik20.750 kWh
Stroomverbruik3533,57132936335 kWh
Gemiddelde energierekening€165,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina achterhaal je de populairste methodes om je woning in Sint-Maria-Oudenhove te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sint-Maria-Oudenhove kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 740 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €265 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De kosten zijn gemiddeld €1800 en je bespaart al snel €250 p/jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sint-Maria-Oudenhove kost doorgaans €4650. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Het rendement is al snel €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Hiermee bespaar je ong. €990, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog een aantal rendabele mogelijkheden. Hierna praten we over de interessantste alternatieven.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Maria-Oudenhove (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een duurzame toekomst? Isoleren van de woning in Sint-Maria-Oudenhove is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1450 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website vind je de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Maria-Oudenhove. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4300)
€765
(€6950)
€940
(€9850)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€220
(€2550)
€355
(€3250)
Spouwmuur€230
(€1150)
€680
(€2700)
€920
(€3250)
HR++ glas€200
(€2775)
€325
(€3450)
€405
(€4800)
isolatie sint-maria-oudenhove 9620

Professionele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Sint-Maria-Oudenhove?

Waarom zou ik mijn woning in Sint-Maria-Oudenhove isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie of Elegant, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3900, dat betekent een winst van 260 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Dan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige klussen als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze pagina bekijk je praktische info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat, Hubo. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Zottegem

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Zottegem aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zottegem
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% speciaal voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Sint-Maria-Oudenhove wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is dubbel glas, oude muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sint-Maria-Oudenhove voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Sint-Maria-Oudenhove. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een prettig wooncomfort en veel lagere gaskosten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment