Woning isoleren Zwalm

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zwalm? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de binnengevel of dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze website komen we met uitgebreide informatie over isolatie Zwalm. Denk aan items als isolerende kozijnen en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-zwalm-9630

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Erkende uitvoerders

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gasverbruik21.570 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€166,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje lees jij de meest toegepaste manieren om jullie woning in Zwalm te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zwalm is goedkoop beginnend bij € 850 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €225 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten bedragen zo’n €1750 en de winst ligt rond de €260, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Zwalm kost ongeveer €4500. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Het rendement is om en nabij €860 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens bestaan er nog meer alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hierna behandelen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Zwalm (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een huis in Zwalm is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2875 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder kijken we naar de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Zwalm. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3150)
€855
(€5400)
€1030
(€9050)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€230
(€1900)
€390
(€3550)
Spouwmuur€370
(€1625)
€450
(€2700)
€940
(€3675)
HR++ glas€190
(€2375)
€315
(€3975)
€410
(€4675)
isolatie zwalm 9630

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Ursa
 • Bahco
 • Rockwool
 • Recticel

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Zwalm?

Waarom moet ook ik mijn huis in Zwalm isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Eneco en Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3025 en dat levert gemiddeld op €220 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide projecten als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. In de box hieronder lees je nuttige informatie over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in Zwalm

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Zwalm in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Zwalm
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Zwalm wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om enkel glas, afgeleefde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Zwalm voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Zwalm. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment